Subsidie voor isolatie

joshua

NIEUWSGIERIG NAAR DE SUBSIDIES VOOR ISOLATIE IN 2024?

Subsidies voor isolatie

Het isoleren van je huis biedt niet alleen voordelen voor comfort en energie-efficiëntie, maar kan ook financiële voordelen met zich meebrengen dankzij verschillende subsidiemogelijkheden. Ontdek hoe je kunt profiteren van subsidies voor isolatie in verschillende vormen en maak je woning klaar voor een duurzamere toekomst.

Een van de meest voorkomende vormen van subsidies voor isolatie is het verlaagde btw-tarief. Voor woningen ouder dan 2 jaar geldt een verlaagd btw-tarief van slechts 9% voor isolatiewerkzaamheden, waaronder dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en bodemisolatie. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren op arbeidskosten en maakt het isoleren van je woning een stuk voordeliger.

Naast het verlaagde btw-tarief zijn er ook mogelijkheden voor financiële ondersteuning via een energiebespaarlening. Met een energiebespaarlening kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen om energiebesparende maatregelen in je woning te financieren, waaronder isolatie. Op deze manier kun je de kosten van isolatie spreiden over een langere periode en toch direct profiteren van een energiezuinigere woning.

Een andere vorm van subsidies voor isolatie is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Hoewel ISDE oorspronkelijk gericht is op duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en warmtepompen, kunnen sommige isolatiemaatregelen ook in aanmerking komen voor subsidie. Ook dit kan dus subsidie voor isolatie in je huis betekenen. Het loont zeker de moeite om te controleren of een isolatieproject in aanmerking komt voor ISDE-subsidie en zo extra financiële steun te ontvangen.

 

Naast landelijke subsidieregelingen bieden veel gemeenten ook hun eigen subsidies voor isolatieprojecten. Deze kunnen variëren van directe financiële ondersteuning tot kortingen op lokale belastingen of heffingen. Informeer bij je gemeente naar de beschikbare subsidiemogelijkheden en profiteer van extra steun bij het isoleren van je woning. We kunnen je natuurlijk altijd helpen om de gemeentelijke subsidies voor isolatie te verkennen.

Heeft u vragen? Wij hebben de antwoorden!!

In 2 stappen naar een offerte

Ons team staat voor u klaar via telefoon en WhatsApp. Bel ons voor een snel antwoord op uw isolatievraagstukken of stuur ons een bericht voor een vrijblijvende offerte.

Nieuws en artikelen

Laatste Artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.